Saker bruden lätt glömmer att göra innan den stora dagen

Saker bruden lätt glömmer att göra innan den stora dagen

Uncategorized Comments Off

Om man är på väg att gifta sig är det väldigt mycket man måste tänka på för att allting ska bli precis så bra som man tänkt sig. Det handlar om att få ihop gästlistan, boka en lokal, bestämma menyn, hyra in underhållning, arrangera transporter, fixa en plats för gästerna att bo på, se till att man har catering eller en restaurang som stöttar festen med mera. Under ”med mera” kommer de mer personliga förberedelserna man behöver göra som att kanske skaffa sig en liten solbränna, att hitta rätt kläder, beställa en brudbukett, ordna med en håruppsättning – och, förstås, ordna med alla fina accessoarer man vill ha på sig.

Image result for brudklänning

Vad innebär det att planera ett bröllop och att gifta sig

Att gifta sig är kanske en av de största sakerna man tar sig på i livet. Det är ett enormt stort steg att gå från att vara ogift till att vara en äkta maka eller make. Detta medför att ett bröllop är sammankopplat med en hel del känslor som redan vid frieriet kommer att påverka allt man gör. Det är en stor risk att man blir alltför uppslukad av sina känslor för att kunna hantera all planering. Om man har stora förväntningar finns det en risk att man blir besviken av utfallet på den stora dagen. Det är därför man måste ta planeringen på allvar, för den gör det möjligt att skaffa sig balanserade förväntningar.

Vad är det som ska göras innan den stora dagen

Det är en hel massa saker som behöver ordnas innan den stora dagen. Det som de flesta personer tänker på direkt är att man behöver införskaffa en brudklänning men det är många andra saker man behöver ordna också. För att komma ihåg allting kan det vara bra att tänka i en tidslinje. Då får man ofta med det mesta, några saker kommer man aldrig komma ihåg. Om man börjar från början behöver man ett datum för bröllopet och för att kunna sätta datumet behöver man en lokal för bröllopet. Det kanske är en kyrka eller en annan fin plats. Därefter kan man bjuda in sina gäster och börja med de mer detaljerade förberedelserna. Vad man kan göra är förstås att studera andra bröllop som man varit på eller så kan man läsa tidningar om bröllop, det är ofta ett bra sätt att komma ihåg allting som behöver göras.

Image result for brudklänning

Saker man lätt glömmer bort

Det finns dock alltid en del saker som man lätt glömmer bort och det är saker som ofta är mer av detaljer, i alla fall tills det att man klär på sig på bröllopsdagen. En sak är till exempel en blomma för brudgummens kavaj. En annan sak som är vickningen efter festen. Det kan också vara så att gästerna behöver transport hem från festplatsen.

För att undvika att glömma bort saker som hör klädseln till kan man besöka en butik som till exempel JJ’s House som har allting man behöver för bröllop.

 

Back to Top

Skip to toolbar